IMG_1154

Zeefdruk is een erg interessante techniek voor bijvoorbeeld collector’s affiches, kunstreproducties, weer- en lichtbestendige vinylstickers en het bedrukken van lp’s en textiel.

Elke kleur wordt in een aparte drukgang gedrukt. De prijs wordt dan ook bepaald aan de hand van het aantal te drukken kleuren, ergo het aantal aan te maken films en zeven.

Wij zijn uitgerust voor drukwerk op papier, karton, vinyl, kunststof en vrijwel elke ander vlakke drager tot een formaat van 70 x 100 cm, zonder beperking in aantal kleuren.

Afgewerkt textiel (zoals t-shirts) kunnen we op de carrousel in maximum vier passende kleuren bedrukken tot 44 x 60 cm.

Textiel op rol kan gedrukt worden op de handtafel, met als voorwaarde dat de aansluiting van doorlopende patronen enigszins kan schuiven, en dat twee apart gedrukte kleuren zeer moeilijk ten opzicht van elkaar te registreren zijn.

Zeefdrukinkt is goed dekkend; dit maakt dat ook gedrukt kan worden op donkere beelddragers. Waar bij offsetdrukwerk de drager aan bepaalde fysische eigenschappen moet voldoen om voldoende hechting van de inkt te garanderen, bestaat er in zeefdruk voor vrijwel elke drager een passende inkt. Er zijn fluo-, fosfor- (glow in the dark), elastische, wegkrabbare, geur-, en tal van andere inkten verkrijgbaar.

Zeefdruk kan geen subtiele verlopen weergeven. Dégradés moeten bijgevolg worden gerasterd, met een maximum liniatuur van 65 lpi op papier en 55 lpi op textiel.

Bestanden worden best aangeleverd als pdf, met de kleuren gescheiden in ‘spot color channels’. We helpen graag met de prepress.

IMG_1155