We werden door de Koninklijke Vlaamse Schouwburg gevraagd hun bar aan te kleden. Blijkbaar vond niemand de weg naar het café op de bovenste verdieping van het prachtige gebouw in de Lakensestraat. We probeerden een plek te maken die tegelijkertijd comfortabel aanvoelt en toch een bepaald ongemak veroorzaakt. Tussen kitsch en confrontatie, of zoiets. Een teveel aan beeld alleszins. We maakten gebruik van de erg grote en hoge ruimte om te schilderen en zeef te drukken op de muren. Quelle idée.

De verlichting werd in samenspraak met lichtkunstenaar Jan Pauwels in elkaar gestoken en de meubels gemaakt in het atelier van de schouwburg. De kussens door ons gedrukt en in elkaar gezet door Het Binnenhuis. We maakten door de monumentale hal en trappengangen een spoor naar boven. De bezoekers worden op weg geholpen door een bierviltje in een zelfde beeldtaal, wat hun in handen wordt geduwd bij aanvang van de voorstelling.

internet, magazines, goede en slechte dromen, bier, koffie, verf, penselen, plotfolie, zeefdruk, yuca chips en veel tijd